Uiterlijke kenmerken

De Australian Cobberdog komt voor in verschillende kleuren en maten:

Maten
Je hebt Australian Cobberdogs in 3 maten;
Miniatuur;          35-42 cm. Gewicht; 7-13 kilo
Medium;            43-52 cm. Gewicht; 13- 23 kilo
Standaard;         53-63 cm. Gewicht 23-30 kilo

Kleuren
Inmiddels zijn er Cobberdogs in vele kleuren. Het kan zijn dat bepaalde lichaamsdelen (zoals de poten of een gedeelte van de kop) lichter van kleur zijn. Mogelijke kleuren zijn: zwart, blauw, zilver, chocolade, café, lavendel, parchment, karamel, abrikoos, creme, wit en rood. Daarnaast zijn er Cobberdogs met meerdere kleuren. Wanneer een Cobberdog 50% witte vlekken en 1 andere kleur in zijn vacht heeft wordt deze parti-coloured genoemd. Wanneer een Cobberdog meerdere kleuren in zijn vacht heeft wordt deze phantom genoemd.

Vacht
Bij Australian Cobberdogs worden twee vachten onderscheiden: de fleecevacht en de wolvacht. Een fleecevacht kan worden onderverdeeld in een curly fleece vacht (veel kleine krullen) en een fleece vacht (veel grovere bijna menselijke krullen). De fleece is zacht en gemakkelijk in onderhoud. De wollen vacht lijkt meer op de vacht van een schaap. Deze vacht vergt wat meer onderhoud. Om de vacht mooi te houden raden wij aan om de Cobberdog ongeveer 1 keer per week stevig te borstelen. Zowel de fleecevacht als de wolvacht hebben beide geen ondervacht, ze behoren geen geur te verspreiden en mogen niet verharen.

De curly fleece vacht is bijzonder geschikt voor mensen met een zware allergie voor honden. Wanneer er sprake is van een vorm van astma, dan is de fleece vacht meer geschikt.