Raszuivere Australian Cobberdogs

De Australian Cobberdog is de pure bred Australian Labradoodle die voldoet aan alle eisen om ingeschreven te worden bij de MDBA. Fokkers van de Australian Cobberdog houden zich een aan streng fokreglement en streven naar raserkenning. Om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende honden (voorgaande generaties Labradoodles) hebben zij de naam Australian Cobberdog aangenomen. Dit kun je zien als het eindresultaat van nieuw ras in ontwikkeling.

De Australian Cobberdog is geen kruising tussen een Poedel en een Labrador Retriever. Zo is de ontstaansgeschiedenis begonnen. De achterliggende gedachte hierbij was het samenbrengen van de goede eigenschappen van beide rassen (zachtaardigheid en trainbaarheid van de Labrador en de intellitengie en vachteigenschappen van de poedel). Alle volgende generaties en infusies hebben de Australian Cobberdog gemaakt tot wat hij nu is.

De rassen die met elkaar gemixt werden worden infusies genoemd. De infusies zijn de Poedel, de Labrador Retriever, de Ierse Water Spaniel, de Curly Coated Retriever, de Amerikaanse Cocker Spaniel en de Engelse Cocker Spaniel.

Wij fokken alleen raszuivere Australian Cobberdogs.